Website klaar! Hoe moet ik deze nu onderhouden?

13 nov 2019

12 november 2019

Website klaar! Hoe moet ik deze nu onderhouden?

Je website is klaar, alles ziet er goed uit en doet wat het moet doen, je bent tevreden, TOP! Maar wat nu? Je zal wellicht denken dat er niets meer moet gebeuren, maar niets is minder waar. Je website is inderdaad klaar, op dit moment. Technologie is steeds in beweging en WordPress is constant bezig met zichzelf te vernieuwen om mee te kunnen met de laatste nieuwe ontwikkelingen. Het is dus belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden om ervoor te zorgen dat je website in de toekomst ook TOP blijft. 

 

Wat moet ik doen?

Updates installeren

Zorg ervoor dat je website steeds up-to-date is! Dit wil zeggen dat zowel het thema, de plugins als het systeem zelf regelmatig een update moeten krijgen. In het dashboard van je WordPress website krijg je steeds een melding wanneer er een update beschikbaar is. Bekijk dit zeker één maal per week om zeker te zijn. Als je dit niet doet loopt je website het risico om gehackt te worden of te crashen.

Back-ups maken

Er kan altijd iets misgaan met je website. Wanneer je regelmatig een back-up maakt kan je dit probleem opvangen door een eerdere versie van je website terug te zetten. Zorg dus dat er op zijn minst wekelijks een backup gemaakt wordt. Bij veelzijdige websites en webshops wordt dit best dagelijks gedaan. Skilla zorgt ervoor dat deze backups automatisch gemaakt worden, zodat jij je hier niets van moet aantrekken.

Content toevoegen of verwijderen

Je bedrijf verandert ook met de tijd, waardoor je website mee moet groeien. Zorg ervoor dat de content die je aan potentiële klanten toont steeds correct is. Veranderen je openingsuren? Biedt je een nieuwe dienst aan? Ben je verhuisd? Pas dit dan aan! Je bezoekers zullen je dankbaar zijn.

Sterk wachtwoord gebruiken

Gebruik een sterk wachtwoord voor je WordPress login. Een sterk wachtwoord is minimum 12 tekens lang en bestaat uit random letters, cijfers en tekens. Hulp nodig om een goed wachtwoord te kiezen? Hier kan je een sterk wachtwoord laten genereren.

Overbodige thema’s en plugins verwijderen

Verwijder alle plugins en thema’s die je niet nodig hebt of niet gebruikt. Deze kunnen je website alleen maar vertragen of onveilig maken als je ze niet updatet.

 

Lukt het je niet om je website in orde te houden of heb je hier geen tijd voor? Skilla kan je hiermee helpen. Neem eens een kijkje bij WordPress support om te zien wat ik voor je kan betekenen!

Wil je graag meer weten over WordPress? Of ben je klaar om jouw project samen met Skilla te starten?

Neem dan contact met ons op!